Beleggingshypotheek

Een hypotheekvorm die niet langer meer wordt afgesloten is de beleggingshypotheek. Bij een beleggingshypotheek wordt maandelijks uw inleg belegd. De bedoeling is dat de beleggingshypotheek gedurende de looptijd voldoende kapitaal oplevert om aan het einde van de looptijd de hypotheekschuld af te lossen. U lost tijdens de looptijd van de hypotheek niets af maar betaalt alleen hypotheekrente zodat u maximaal van de hypotheekrenteaftrek profiteert. Door de verandering van de hypotheekregels eind 2012 is dit niet langer mogelijk en geldt deze aftrek alleen nog voor hypotheken waarop annuïtair of lineair wordt afgelost.

Wat houdt een beleggingshypotheek in?

Een beleggingshypotheek houdt in dat uw maandelijkse premie belegd wordt om een zo groot mogelijk rendement op te leveren. Dit is uiteraard niet zonder risico’s want het eindbedrag is niet gegarandeerd en u kunt aan het einde van de looptijd geconfronteerd worden met een nog openstaande hypotheekschuld als gevolg van waardevermindering van de beleggingsportefeuille. De opbrengst van een beleggingshypotheek staat niet vast en dat maakt het voor veel mensen een onzekere factor.

Kan ik een beleggingshypotheek afsluiten?

Deze hypotheekvorm wordt niet meer nieuw aangeboden. De nog bestaande beleggingshypotheken die voor 2013 zijn afgesloten lopen nog wel door. Wilt u de mogelijkheden voor het oversluiten van uw hypotheek bekijken of heeft u interesse in een nieuwe hypotheek en heeft u hier hulp bij nodig? Maak dan eens een afspraak bij een hypotheekadviseur van MZA in Volendam. Samen gaat u op zoek naar de mogelijkheden die bij uw situatie passen.

Meer weten over: Beleggingshypotheek?

Download de informatiesheets