Ik wil mijn nabestaanden goed achterlaten

Het is misschien nog een beetje voorbarig, maar nadenken over hoe u uw nabestaanden goed verzorgd achterlaat mocht u komen te overlijden kan u een gevoel van zekerheid geven. U wilt graag dat het uw nabestaanden aan niets ontbreekt wanneer u er niet meer bent. Uw levenspartner en kinderen zullen met de juiste verzekeringen zich minder zorgen hoeven te maken over de toekomst. Een adviseur van MZA zet graag de mogelijkheden voor u op een rij.

Directe kosten na overlijden

In een zeer verdrietige tijd komen wel gelijk grote vraagstukken naar voren. De directe kosten van een uitvaart bijvoorbeeld. Wat moet er geregeld worden en wat gaat een uitvaart kosten? Met een uitvaartverzekering kunt u bepaalde dingen al van te voren regelen en zorgt u ervoor dat uw familie kan rekenen op een uitkering voor de kosten van uw begrafenis of crematie.

Uw inkomen valt weg

Misschien denkt u hier niet direct over na, maar na uw overlijden valt uw inkomen weg. Dat kan voor uw nabestaanden mogelijk voor een vervelende situatie zorgen wanneer zij hierop vertrouwen om te voorzien in de vaste lasten. Huur of hypotheek lopen immers door. Door middel van het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering (ORV) of een erfrente verzekering kunt u het wegvallen van uw salaris voor een deel compenseren. Wanneer uw partner in aanmerking komt voor een ANW-uitkering kan een ANW-hiaatverzekering ook helpen in het aanvullen van deze  basisuitkering van uw partner.

Lees meer over:

Geen dubbele verzekeringen afsluiten

Veel van de verzekeringen hebben een vorm van overlap. Hierin kan een adviseur u bijstaan door de verschillende voorwaarden op een rij te zetten. De consequenties op uw nabestaanden met betrekking tot belastingen nemen zij hierin mee. Zo bent u goed op de hoogte van de toekomstige situatie en kunt u de keuze voor de juiste combinatie van verzekeringen goed geïnformeerd maken.

Wilt u de mogelijkheden voor het treffen van een voorziening voor uw nabestaanden onderzoeken?

Het onderwerp is misschien niet zo vrolijk, maar de wetenschap dat u uw nabestaanden zonder zorgen achterlaat kan u meer zekerheid geven en uw zorgen voor de toekomst verminderen. Een adviseur van MZA in Volendam helpt u graag de mogelijkheden op een rij zetten. Zodat u met de juiste informatie kunt kiezen voor de beste oplossing voor uw situatie. Neem vandaag nog contact op.

Download de informatiesheets

Ik wil mijn nabestaanden goed achterlaten