Ondernemen in vrijheid

27 juni 2022
Ondernemen in vrijheid

Een uitdaging die vraagt om solidariteit. Waarom koos jij ooit voor het ondernemerschap? Voor mij was vrijheid een belangrijke reden. Vrijheid om te werken volgens mijn eigen visie, om mijn eigen plan te trekken, om succes te vieren en om fouten te maken en daarvan te leren. Vrijheid is voor mij een groot goed. 

Misschien staan we er soms te weinig bij stil hoe kwetsbaar die vrijheid is. Een besef dat de recente ontwikkelingen in de wereld, in Europa zelfs, nog eens glashard duidelijk maken. Vrijheidsinperking komt ineens angstig dichtbij. Kijk ik naar het Nederlandse bedrijfsleven, dan hebben we de ene crisis nog niet achter ons gelaten of we zijn samen de volgende uitdaging alweer aangegaan. En opnieuw vraagt dat van jou als ondernemer om creativiteit, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en, misschien wel vooral, solidariteit.

Hoe dan ook. De zomer staat voor de deur en die laten we je natuurlijk niet ingaan zonder je te inspireren, te informeren en de nodige ontspanning te bieden. Bij het lezen van ons magazine valt me op hoeveel ondernemen weg heeft van freerunning. Wat is de beste (en niet per se de snelste) route van A naar B, welke obstakels kom je onderweg tegen en hoe omzeil je die?

Lees ook wat we voor je kunnen betekenen als je een auto of zelfs een heel wagenpark wilt leasen en waarmee onze adviseur zakelijk Johan Schilder je kan helpen. 

Ik wens je een zonnige zomer met hopelijk een fijne en onbezorgde vakantie. Koester je vrijheid!

Kees Tuijp 
MZA

Meer informatie?