Ik ga op zakenreis

De meest voorkomende misvatting rondom reisverzekeringen is dat u als u op zakenreis gaat en schade oploopt dit onder uw doorlopende reisverzekering geclaimd kan worden. Dit is helaas niet waar; deze doorlopende reisverzekering heeft u privé afgesloten en geldt dus eigenlijk alleen voor vakantiereizen. Voor zakenreizen sluit u een zakenreisverzekering af. Binnen deze zakenreisverzekering zijn er wel extra mogelijkheden, bijvoorbeeld als uw gezin of partner met u meereizen. Een adviseur van MZA in Volendam helpt u graag zonder zorgen op zakenreis.

Zakenreisverzekering voor uw bedrijf

Het grote voordeel van een zakenreisverzekering is dat u deze niet alleen voor uzelf maar ook voor uw medewerkers kunt afsluiten. U sluit deze zakenreisverzekering dan voor uw bedrijf af. Werkt u veel in het buitenland of gaan uw medewerkers vaak de grens over om voor uw onderneming te werken? Dan is het zeker interessant om te kiezen voor een doorlopende zakenreisverzekering. Op die manier hoeft deze maar eenmalig afgesloten te worden en heeft u minder administratieve rompslomp bij elke zakenreis die u maakt. Komt een zakenreis maar sporadisch voor? Dan loont het voor u om dit per zakenreis af te sluiten.

Wat is het verschil met een gewone reisverzekering?

Bij een zakenreisverzekering verzekert u zich tegen de grootste risico’s die kunnen ontstaan tijdens een zakenreis. Niet alleen vervangend vervoer bij pech of het verliezen van uw bagage, maar ook eventuele rechtshulp in het buitenland en de kosten die gemaakt moeten worden om een vervanger te sturen wanneer u ziek wordt of een ongeval krijgt tijdens de reis. Afhankelijk van de voorwaarden van uw zakenreisverzekering kunt u ook uw apparatuur als een laptop of zakentelefoon meeverzekeren. Zorg er wel altijd voor dat u deze bij de hand houdt, in sommige voorwaarden is beschadiging of vermissing bij opslag in het ruim niet meeverzekerd. Berg de apparatuur ook zoveel mogelijk op in een kluis als u deze niet gebruikt.

Kan mijn gezin mee op zakenreis?

Bij sommige zakenreizen is het mogelijk om ook privéreizen mee te verzekeren. Zo kunt u bijvoorbeeld een zakenreis combineren met een familievakantie. Uw partner en kinderen zijn op vakantie terwijl u werkt. Op die manier hoeft geen aparte reisverzekering afgesloten worden en kunt u bovendien in uw vrije uren ook genieten met uw gezin.

Wilt u de mogelijkheden voor een zakenreisverzekering bespreken?

Wilt u weten welke vorm van zakenreisverzekering voor uw situatie het meest geschikt is? Of de verschillen tussen doorlopende en kortlopende zakenreisverzekeringen voor uw bedrijf vergelijken? Een van de zakelijke adviseurs van MZA in Volendam zet graag de mogelijkheden voor u op een rij en helpt u op weg.

Ik ga op zakenreis