CAR- en montageverzekering

CAR- en montageverzekering

Heeft u een bouwbedrijf of wilt u in eigen beheer een huis bouwen? Dan is een CAR- en montageverzekering noodzakelijk. Een CAR- en montageverzekering zorgt ervoor dat u verzekerd bent tegen de schade die tijdens de werkzaamheden worden veroorzaakt. Dit betreft niet alleen schade door brand, diefstal, storm of vandalisme, maar ook constructie- of montagefouten zijn hierbij gedekt. Wij vertellen u graag meer over deze belangrijke verzekering voor de bouwsector.

Wat wordt er vergoed door een CAR- en montageverzekering?

Een CAR- en montageverzekering dekt vrijwel alle materiële schade op de bouwplaats. Dit kan schade zijn die veroorzaakt is door een brand, storm of vandalisme, maar ook diefstal van bouwmaterialen valt onder de CAR- en montageverzekering. Bij ieder bouwproject zijn meerdere partijen betrokken. Al deze partijen zijn meeverzekerd bij een CAR- en montageverzekering. Van de schilder tot de installateur, en van de elektricien tot de stukadoors.

Wat is een CAR- en Montageverzekering?

Een Construction Allrisk verzekering is een verzekering speciaal voor de risico’s in de bouw. Het is een speciale verzekering die de materiële schade tijdens de bouw van een project dekt. Er zijn verschillende vormen van deze verzekering, waarmee u ook verschillende risico’s afdekt. Het is daarom belangrijk om te vragen om goed advies van een adviseur van MZA.

Waar moet u aan denken bij het afsluiten van een CAR- en montageverzekering?

Allereerst is het belangrijk om te kijken welke risico’s u wilt afdekken. Kiest u voor een standaard CAR-verzekering waarbij alle materiële schade is gedekt of wilt u ook dat constructie- en montagefouten afgevangen worden? Daarbij kunt u kiezen voor een CAR-verzekering voor een bepaalde tijd of een doorlopende variant. Een adviseur van MZA helpt u graag met het bepalen welke verzekering het beste past bij uw bedrijf en situatie.

Meer weten over: CAR- en montageverzekering?

Voor wie is een CAR- en montageverzekering?

Eigenlijk voor iedereen in de bouwsector die aan de slag gaat op een bouwproject. Bij ieder bouwproject kan iets misgaan. U wilt als ondernemer niet verantwoordelijk worden gehouden voor de schade die ontstaat. Bij grote bouwprojecten heeft de hoofdaannemer meestal een CAR- en montageverzekering afgesloten. Toch kan het ook voor u als onderaannemer van belang zijn om een CAR-verzekering af te sluiten om uw risico te verminderen.  

Is een CAR- en montageverzekering verplicht?

Een CAR-verzekering is niet verplicht. Toch zien we steeds vaker dat een opdrachtgever eist dat er een verzekering wordt afgesloten. Zo is het werk goed verzekerd en zijn de risico’s voor de opdrachtgever zelf kleiner wanneer er iets gebeurt of wanneer de bouw vertraging oploopt. Als opdrachtgever kunt u er zelf ook voor kiezen om een CAR- en montageverzekering af te sluiten. Zeker wanneer het een privé bouwproject betreft zoals de bouw van een eigen woning. In dit geval loopt u minder risico wanneer er toch iets fout gaat.

Een CAR- en montageverzekering afsluiten?

Een CAR- en montageverzekering is zeer complex. Er moet goed gekeken worden wat u wilt verzekeren en welke dekkingen er zijn. De adviseurs van MZA in in Volendam zijn specialisten en kunnen u het beste advies geven. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek welke verzekering het beste bij uw bedrijf past.

De voordelen van een CAR- en montageverzekering

Veelgestelde vragen CAR- en montageverzekering

Ik wil, als particulier, een huis laten bouwen, moet ik dan een CAR- en montageverzekering afsluiten?

Ja, dat is zeker aan te raden. Wanneer u een huis laat bouwen in eigen beheer dan zijn de risico's ook voor u. De Construction ...

Heb ik als stukadoor ook een CAR- en montageverzekering nodig?

Nee, wanneer u als stukadoor aan het werk bent heeft u in principe geen CAR- en montageverzekering nodig. U werkt niet als hoofdaannemer op een ...

Hoe weet ik welke CAR- en montage-verzekering ik nodig heb voor mijn bedrijf?

Dit is afhankelijk van uw onderneming en het bouwproject waarvoor u de verzekering wilt afsluiten. Maak vandaag nog een afspraak met een adviseur van MZA ...