Rechtsbijstandverzekering verkeer

Rechtsbijstandverzekering verkeer

Een verkeersrechtsbijstandverzekering is niet alleen van toepassing voor automobilisten. Het doel van een rechtsbijstandverzekering voor verkeer is namelijk dat u kunt rekenen op rechtshulp in het geval u door schuld van een ander schade lijdt in het verkeer. Dat geldt als bestuurder van een auto, maar ook als u aan het verkeer deelneemt op een scooter, fiets of zelfs als voetganger. Een (aanvullende) verzekering voor rechtsbijstand in het verkeer is voor iedereen een waardevolle aanvulling. Waarom? Dat legt MZA hieronder uit.

Aanvullende- én opzichzelfstaande verzekering

Allereerst is het belangrijk om te weten dat een rechtsbijstandverzekering in het verkeer niet alleen een aanvullende verzekering is op bijvoorbeeld een autoverzekering of een algemene rechtsbijstandverzekering. Deze verzekering is ook opzichzelfstaand af te sluiten. Wanneer u een bestaande rechtsbijstandverzekering heeft zit hier mogelijk ook een module voor verkeer in. Het is goed om te controleren of dit inderdaad het geval is. Idem dito geldt voor een autoverzekering. 

Houdt u er wel rekening mee dat in zo’n geval de dekking mogelijk alleen geldt voor rechtshulp die u nodig heeft als u bij het ongeval in de auto zat en niet als u bijvoorbeeld op de fiets een ongeluk krijgt.
 

Waarom een rechtsbijstandverzekering in het verkeer?

Een rechtsbijstandverzekering die u dekt in het verkeer is geldig voor alle juridische conflicten die ontstaan terwijl u deelneemt aan het verkeer. Dit kan zijn als u betrokken raakt bij een ongeluk of aanrijding, maar bijvoorbeeld ook als u schade oploopt door een fout van de fabrikant of garage. Wanneer aangetoond kan worden dat deze fout aan hen te wijten is, kunt u met een rechtsbijstandverzekering verkeer verhaal halen.

Meer weten over: Rechtsbijstandverzekering verkeer?

Ook in het buitenland

Ook wanneer u in het buitenland door problemen in het verkeer te maken krijgt met de lokale politie of justitie kan een verkeersrechtsbijstandverzekering u ook helpen. Uw verzekeraar kan u in de meeste gevallen helpen met het vinden van een jurist die u bijstaat mocht dit nodig zijn. In veel verzekeringspolissen is voor hulp in het buitenland wel een maximum bedrag opgenomen.

Is een rechtsbijstandverzekering in het verkeer iets voor mij?

Wilt u weten of een rechtsbijstandverzekering in het verkeer voor uw situatie van toepassing is? Zijn de voorwaarden en clausules voor u onduidelijk? Een adviseur van MZA in Volendam helpt u graag.

De voordelen van een rechtsbijstandverzekering verkeer

Veelgestelde vragen Rechtsbijstandverzekering verkeer

Waarom zou ik een rechtsbijstandverzekering verkeer afsluiten?

Bij een rechtsbijstandverzekering kunt u ervoor kiezen om een aanvullende dekking te nemen met betrekking tot verkeer. Maar er is ook een aparte rechtsbijstandverzekering voor ...

Ben ik niet voldoende gedekt met een standaard rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering kan voorzien zijn van een module verkeer, maar dit moet u dan navragen bij uw adviseur. Maar deze dekking geldt alleen voor rechtshulp ...

Is een rechtsbijstandverzekering verkeer ook zelfstandig af te sluiten of alleen in een verzekeringspakket?

Een rechtsbijstandverzekering verkeer is af te sluiten als zelfstandige verzekering. Wilt u liever een pakket? Dat kan ook, informeer naar de mogelijkheden bij uw adviseur ...

Is de verzekering alleen van belang voor een auto of ook voor andere voertuigen?

De verzekering is ook geldig wanneer u deelneemt aan het verkeer op een scooter, fiets en zelfs als voetganger.