Ik geef zakelijk advies

Als zakelijk adviseur kan het gebeuren dat door uw advies schade ontstaat bij een bedrijf, stichting of vereniging. Bij een adviserend beroep of als bestuurder is het belangrijk om hier goed over na te denken. U kunt door een verkeerd advies, een berekeningsfout in de cijfers die u aanlevert of door een verkeerde beslissing verantwoordelijk worden gehouden voor schade die een bedrijf loopt. Dit kan soms flink in de papieren lopen. Het belangrijk om ervoor te zorgen dat u hiervoor gedekt bent door middel van een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering of beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Uw adviseur van MZA helpt u hier graag bij.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Wanneer u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluit dan beschermt u uw bedrijf tegen de aansprakelijkheid bij vermogensschade door een beroepsfout door u of een van uw medewerkers. Dit betekent dat de financiële schade die is ontstaan door een verkeerd advies of een rekenfout is gedekt. Omdat adviserende functies een steeds grotere rol spelen in het bedrijfsleven is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u goed verzekerd bent. In veel beroepsgroepen is het tegenwoordig verplicht om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten en steeds meer opdrachtgevers eisen dit ook. Bij het afsluiten van een BAV is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u voldoende gedekt bent. Zorg ervoor dat u verzekerd bent voor een hoog schadebedrag. De financiële schade, juridische kosten en eventuele reputatieschade kunnen flink oplopen.

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering is belangrijk wanneer u bestuurder bent van een BV, NV, stichting of vereniging. U neemt in deze positie belangrijke beslissingen voor de onderneming, waarvoor u persoonlijk aansprakelijk gesteld kunt worden. Wanneer beslissingen negatief uitpakken kunt u aansprakelijk worden gesteld en dan is het belangrijk dat u hiervoor verzekerd bent. Dit is uiteraard alleen wanneer u nadelige beslissingen neemt of de werkzaamheden slecht uitvoert waarvoor u bent aangesteld.

Interne en externe aansprakelijkheid

U kunt als bestuurder op twee manieren aansprakelijk gesteld worden: interne en externe aansprakelijkheid. Interne aansprakelijkheid betekent dat u als rechtspersoon zelf aansprakelijk wordt gesteld voor uw onvermogen. Externe aansprakelijkheid houdt in dat u door iemand buiten de onderneming of stichting aansprakelijk wordt gesteld. Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering dekt beide risico’s.

Persoonlijke aansprakelijkheid

Wanneer u persoonlijk aansprakelijk wordt gesteld kan de schade op uw privévermogen worden verhaald. Het is daarom heel belangrijk om ervoor te zorgen dat u een goede bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten.

Hoe sluit ik een bestuurdersaansprakelijkheids- of beroepsaansprakelijkheidsverzekering af?

Wilt u meer informatie of advies over een beroepsaansprakelijkheids- of bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering, en of deze nodig is in uw situatie? De adviseurs van MZA helpen u hier graag bij. Zij kunnen u precies vertellen welke verzekering aansluit op uw bedrijf en situatie.

Ik geef zakelijk advies