Mijn werknemers werken vanuit huis

Werknemers verrichten steeds vaker vanuit huis hun werkzaamheden. Voor uw werknemers een fijne secundaire arbeidsvoorwaarde of noodzakelijk om uw onderneming draaiende te houden. De digitale oplossingen waarmee tegenwoordig gewerkt wordt zorgen ervoor dat het heel gemakkelijk is om vanuit huis te werken. Maar er liggen ook gevaren op de loer, steeds vaker worden bedrijven getroffen door DDos-aanvallen, systeeminbraken, virussen en ransom-ware. Cybercriminelen kunnen uw bedrijfsgegevens zelfs gijzelen. Ook kunnen er data-lekken ontstaan door een menselijke fout of technisch probleem. Deze risico’s zijn groter wanneer medewerkers vanuit huis werken. Het is belangrijk om uw bedrijf hier tegen te beschermen.

Een cyberverzekering als vangnet

Natuurlijk wilt u voorkomen dat uw bedrijfsgegevens gegijzeld worden of dat er bedrijfsgegevens op straat komen te liggen door een data-lek. Om dit te voorkomen zijn speciale programma’s en apps ontwikkeld. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw bedrijf verzekerd is om ervoor te zorgen dat de schade die ontstaat wordt gedekt. Hier kunt u een cyberverzekering voor afsluiten. Een cyberverzekering dekt een deel van de financiële schade als gevolg van een virus, hack, datalek of ander soort cyberaanval. Het verschilt per verzekeraar hoe hoog de dekking van de verzekering precies is. Naast het vergoeden van de schade biedt een aantal cyberverzekeraars ook hulp aan bij het herstel van de imagoschade die uw bedrijf oploopt als gevolg van een cyberaanval.

Lees meer over:

Heb ik een cyberverzekering nodig?

Niet alleen wanneer uw werknemers vanuit huis werken is het belangrijk om een cyberverzekering af te sluiten. De digitale wereld is groot en brengt risico’s met zich mee, zowel voor hele kleine als hele grote bedrijven. Steeds vaker eisen opdrachtgevers dat de bedrijven waarmee ze werken een goede cyberbeveiliging en cyberverzekering hebben. Wilt u weten welke cyberverzekering het beste aansluit op uw bedrijf? Neem contact op met de adviseurs van MZA. Onze adviseurs kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden.

Mijn werknemers werken vanuit huis