Ik heb een huis gekocht

Gefeliciteerd, u bent huiseigenaar! U heeft uw droomhuis gevonden en deze is nu van u geworden. Dat geeft u vast een geweldig gevoel. Nu wilt u natuurlijk graag aan de slag met de inrichting van uw nieuwe woning. Of gaat u misschien eerst verbouwen. Voor u de sleutel van uw nieuwe huis ontvangt zijn er duizend-en-één dingen om te regelen en doen. Heeft u bijvoorbeeld al nagedacht over de verzekeringen voor uw nieuwe huis?

Welke verzekeringen heb ik nodig bij een nieuw huis?

Een nieuwe woning brengt nogal wat verplichtingen met zich mee. Niet alleen een hypotheek, maar ook het verzekeren van uw nieuwe eigendom. Want nu u huiseigenaar bent, wilt u natuurlijk wel zo lang mogelijk kunnen genieten van uw nieuwe stulpje. Dat betekent onder andere verzekeren tegen de risico’s die dit nieuwe woongeluk kunnen bedreigen. Een goed pakket woonverzekeringen helpt u deze risico’s beperken. Denk hierbij aan een woonhuisverzekering (vroeger opstalverzekering) en een glasverzekering. Maar ook een inboedelverzekering om uw spullen te verzekeren tegen brand- of waterschade. Kortom, flink wat om over na te denken. 

Wanneer moeten deze woonhuisverzekeringen ingaan?

Het liefst op het moment dat het huis in uw eigendom komt. U wilt toch niet dat uw droom in duigen valt nadat u net de handtekening heeft gezet? Laat u daarom tijdens het aankoopproces alvast informeren over de mogelijkheden en opties voor woonverzekeringen. Het is goed om te weten waar u aan toe bent voordat u de stap neemt om uw woning te kopen.

Is dat alles?

Nou, nee eigenlijk niet. Naast uw woonverzekeringen zijn er uiteraard een hoop andere verzekeringen die te maken hebben met uw persoonlijke situatie. Denk bijvoorbeeld aan een aansprakelijkheidsverzekering voor u en uw gezin. Of een ongevallenverzekering. Het is een goed idee om bij een grote verandering in uw leven (lees: verhuizen, kopen nieuwe woning) ook uw verzekeringen eens goed te laten controleren. Zo weet u zeker dat alles up-to-date is en dat eventuele wijzigingen ook echt doorgevoerd worden.

Lees meer over:

Heeft u hulp nodig met woonverzekeringen en meer?

Weet u even niet waar u moet beginnen met betrekking tot de verzekeringen voor uw nieuwe huis? Schakel dan de hulp in van een adviseur van MZA in Volendam. Zij helpen u handig in kaart brengen wat u nodig heeft en weten met een aantal gerichte vragen ook vaak wat er aan bestaande verzekeringen veranderd dient te worden. En dat is super handig toch?

Ik heb een huis gekocht