Ik wil zonnepanelen laten plaatsen

U wilt zonnepanelen plaatsen op het dak van uw huis of garage. Dat is een mooie beslissing. Zonnepanelen dragen niet alleen bij aan een beter milieu, maar verdienen zichzelf ook terug. Het opwekken van uw eigen energie zorgt ervoor dat de energierekening lager wordt. Zonnepanelen zijn dus een goede investering voor de toekomst. Voor die van u en die van onze planeet. Heeft u er echter ook rekening mee gehouden welke invloed dit op uw verzekeringen heeft?

Kopen of leasen

Wanneer u besluit om zonnepanelen op uw huis te installeren, kunt u tegenwoordig kiezen uit verschillende vormen van financiering. Naast kopen wordt steeds vaker ook een vorm van lease aangeboden. Bij leasen hoeft u geen grote investering te doen en sluit u een huurabonnement af. Dit kan een goede oplossing zijn wanneer u niet de financiële ruimte heeft om zonnepanelen te kopen. U gaat hiermee wel een financiële verplichting op de langere termijn aan.

Zonnepanelen verzekeren

Wanneer u zonnepanelen koopt of laat installeren moeten er aanpassingen gemaakt worden bij uw brand- en opstalverzekering. Beide verzekeringen vallen onder uw woonhuisverzekering of woonverzekering. Door het plaatsen van zonnepanelen op uw dak wordt het brandrisico hoger ingeschaald en dit dient in de verzekering verwerkt te worden. Uw adviseur van MZA helpt u graag deze aanpassing doorvoeren.

Aanpassen van uw woonverzekeringen

Heeft u een afspraak gemaakt voor het plaatsen van de zonnepanelen of heeft u deze misschien al laten plaatsen? Neem dan contact op met een van de adviseurs van MZA. Samen bekijken jullie welke aanpassingen er gemaakt moeten worden bij uw woonhuisverzekering. Zo weet u zich verzekerd van een optimale verzekering van uw huis.

Ik wil zonnepanelen laten plaatsen